
Oosterse salade met sugarsnaps, witlof, gerookte kip en sesamdressing
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Aziatisch
Ingrediënten
150 gram sugarsnaps
200 gram mihoen
2 struiken witlof
200 gram gerookte kipfilet (in lange repen)
1.5 eetlepels sesamzaad (licht geroosterd)
2 eetlepels limoensap
1 theelepel rietsuiker
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel zonnebloemolie
0.5 rode pepers (fijngehakt, zonder zaadjes)
Bereidingswijze
1. Breng water met zout aan de kook en blancheer hierin de sugarsnaps 1 minuut, giet ze af en leg ze in koud water.
2. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op het pak. Snijd de witlof in de lengte door en haal de kern eruit. Snijd de witlof in de lengte in brede repen. Snijd de sugarsnaps in de lengte door. Giet de mie af en spoel even onder koud water.
3. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Leg op elk bord een nestje mie. Schep de groenten en de kip met de dressing door elkaar en verdeel dit over de mie. Bestrooi met sesam.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
335 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
47 gram
Eiwitten
18 gram
Meer recepten in de categorie