
Op citroen gegaarde zalm met salsa verde
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Mediterraans
Ingrediënten
1 stuk zalmfilet (groot, met vel)
2 grote citroenen (in dunne plakken)
1 bosje platte peterselie
1 bosje basilicum
1 sjalot (gesnipperd)
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels kappertjes
1 teentje knoflook (geperst)
Bereidingswijze
1. Steek de barbecue (met deksel) aan en bereid de barbecue voor op indirect grillen (zie tip), met een temperatuur van circa 90ºC.
2. Leg de plakken citroen naast elkaar, eventueel in een visklem, op de barbecue. Leg de zalm met de huidzijde erop en gaar in 15-20 minuten met het deksel op de barbecue.
3. Pureer intussen de ingrediënten voor de salsa verde en breng op smaak met zout en peper. Neem de zalm van de barbecue en serveer met de salsa verde.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
380 kcal
Vetten
29 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
2 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
26 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie