
Orzo Salade met gegrilde paprika, feta en pijnboompitten
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
2 gele uien
2 teentjes knoflook
1 eetlepel PLUS olijfolie traditioneel
½ eetlepel gemalen komijn
8 eetlepels La Molisana tomatenpuree
400 gram La Molisana Orzo
30 gram pijnboompitten
500 gram gegrilde paprika
200 gram feta
10 gram verse munt fijn
Bereidingswijze
1 Snipper 2 gele uien en 2 teentjes knoflook. Verhit 1 eetlepel PLUS olijfolie traditioneel in een koekenpan en bak de gesnipperde uien en knoflook glazig. Voeg ½ eetlepel gemalen komijn toe en bak ongeveer 1 minuut. Voeg vervolgens 8 eetlepels La Molisana tomatenpuree toe en laat de saus 2-3 minuten sudderen. Haal van het vuur.
2 Kook 400 gram La Molisana Orzo volgens de verpakking gaar. Meng de La Molisana Orzo met het tomatenmengsel. En laat dit volledig afkoelen.
3 Verhit 30 gram pijnboompitten in een pan tot deze bruin worden. Haal ze tijdig van het vuur af.
4. Snijd 500 gram gegrilde paprika in reepjes en breek 200 gram feta in stukjes. Voeg dit samen de geroosterde pijnboompitten en 8 eetlepels rozijnen bij de gekookte Orzo. Snijd een 10 gram verse munt fijn en voeg deze toe. Roer alles voorzichtig door elkaar en genieten maar.
Meer recepten in de categorie