
Ovenschotel van courgette en tomaat
4 pers.
ca. 50 min
Overig
Ingrediënten
800 gram tomaten
4 eetl. olijfolie
3 sjalotten, gesnipperd
4 teentjes knoflook, gehakt
1 eetl. gehakte Provençaalse kruiden of 1 theel. gedroogd
4 courgettes (ca. 700 gram), geschild, in plakjes van 1 cm
5 eieren
zout
peper
100 gram geraspte jongbelegen kaas
12 zwarte olijven, in plakjes
peterselie en/of verse basilicumronde ovenschaal, ø 28 cm, hoogte 4-5 cm, ingevet
Bereidingswijze
Bestrijk de bodem van de ovenschaal met de ingedikte tomatensaus en leg daarop in cirkels de plakjes courgette. Er moet nog wat ruimte in de schaal over zijn, dus stapel niet tot aan de rand. Kluts de eieren met zout en peper. Giet de eiermassa over de courgettes en verdeel de geraspte kaas en de olijvenplakjes erover. Zet de schotel 30 minuten in het midden van de oven. Garneer met peterselie en/of basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
440 kcal
Vetten
31 gram
Koolhydraten
18 gram
Eiwitten
22 gram
Meer recepten in de categorie