Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ovenschotel van courgette en tomaat

Ovenschotel van courgette en tomaat

Ovenschotel van courgette en tomaat product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 800 gram tomaten
  • 4 eetl. olijfolie
  • 3 sjalotten, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 eetl. gehakte Provençaalse kruiden of 1 theel. gedroogd
  • 4 courgettes (ca. 700 gram), geschild, in plakjes van 1 cm
  • 5 eieren
  • zout
  • peper
  • 100 gram geraspte jongbelegen kaas
  • 12 zwarte olijven, in plakjes
  • peterselie en/of verse basilicumronde ovenschaal, ø 28 cm, hoogte 4-5 cm, ingevet
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water en ontvel ze. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Verhit de helft van de olijfolie en fruit de sjalotten met de helft van de knoflook. Voeg de tomaten en Provençaalse kruiden toe. Stoof en roer zo nu en dan. Wrijf de grotere stukjes wat fijner. Laat goed indikken en pureer met de staafmixer. Verhit de rest van de olijfolie en fruit hierin de rest van de knoflook. Schep de courgetteplakjes erbij en bak ze beetgaar. Leg ze als er veel vocht vrijkomt even op keuken­papier.
Bereiden
Bestrijk de bodem van de ovenschaal met de ingedikte tomatensaus en leg daarop in cirkels de plakjes courgette. Er moet nog wat ruimte in de schaal over zijn, dus stapel niet tot aan de rand. Kluts de eieren met zout en peper. Giet de eiermassa over de courgettes en verdeel de geraspte kaas en de olijvenplakjes erover. Zet de schotel 30 minuten in het midden van de oven. Garneer met peterselie en/of basilicum.

Voedingswaarde

eiwit
22 g
koolhydraten
18 g
vet
31 g
Kcal
440