
Paashaasbroodjes
Bakken
6 pers.
ca. 112 min
Nederlands
Ingrediënten
1 pak broodmix wit (450 g)
20 g roomboter, op kamertemperatuur
1 ei
1 el chocospread
3 el geraspte kokos
Extra nodig: keukenmachine of mixer met deeghaken, bakplaat met bakpapier.
Bereidingswijze
Kneed in de keukenmachine of met de mixer de broodmix, boter en 275 ml handwarm water volgens de aanwijzingen tot een soepel deeg.
Dek de kom af met vershoudfolie en laat 10 minuten op kamertemperatuur rijzen.
Neem het deeg uit de kom, druk het plat en verdeel het in 6 gelijke stukken. Trek van elk stuk een bolletje van ongeveer 20 g. Rol de rest uit tot 6 lange strengen van 40 cm.
Vouw elke streng dubbel rond het bolletje en draai de uiteinden twee keer om elkaar heen, zodat er een paashaas met twee oren ontstaat. Leg de broodjes op de bakplaat. Dek ze losjes af met vershoudfolie en laat nogmaals 50 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 185 °C. Klop het ei los. Verwijder de vershoudfolie en bestrijk de broodjes dun met ei. Bak de broodjes in de oven in 15 minuten lichtbruin en gaar.
Laat de paashaasbroodjes op een rooster afkoelen. Bestrijk de bolletjes (staartjes) dun met chocospread en bestrooi ze met kokos.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
266 kcal
Vetten
7 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
41 gram
Waarvan suikers
3 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
10 gram
Zout
0.49 gram