
Paasjamkoekjes
Bakken
25 pers.
ca. 90 min
Nederlands
Ingrediënten
250 g bloem
150 g roomboter
125 g suiker
1 ei
150 g frambozenjam
Poedersuiker
Extra nodig: keukenmachine of mixer met deeghaken, paaskoekuitstekers, appelboor, bakplaat met bakpapier.
Bereidingswijze
Kneed in de keukenmachine of met de mixer een soepel deeg van de bloem, boter, suiker, het ei en een snuf zout. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg op een bebloemd werkvlak uit tot een lap van 2-3 mm dik. Steek met de koekstekers 50 vormpjes uit het deeg, zorg voor een even aantal van elk vormpje.
Steek uit de helft van de koekjes met een appelboor een klein gat in het midden. Leg alle koekjes op de bakplaat.
Bak de koekjes in de oven in 8-10 minuten lichtbruin en gaar. Laat ze volledig afkoelen op een rooster.
Schep een beetje jam op de koekjes zonder gat en druk er een tweede koekje met gat op. Leg de koekjes op een schaal en bestrooi ze met poedersuiker.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
122 kcal
Vetten
5 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
17 gram
Waarvan suikers
9 gram
Eiwitten
1 gram
Zout
0.02 gram