Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Paddenstoelenstoof met romige polenta

Paddenstoelenstoof met romige polenta

Ingrediënten

  • 600 gram portabella’s
  • 400 gram overige paddenstoelen naar keuze
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram wortel
  • 3 stengels bleekselderij
  • 45 gram boter
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel bloem
  • 300 ml rode wijn
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes selderij, blaadjes fijngehakt
  • 125 gram polenta
  • 40 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Paddenstoelenstoof met romige polenta product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de portabella’s in dikke plakken en hak de paddenstoelen grof. Snipper de uien, hak de knoflook fijn, snijd de wortel in schuine plakken en de bleekselderij in maantjes.
  2. 2. Verhit een braadpan en smelt hierin 20 gram boter. Fruit de ui, knoflook, wortel en bleekselderij voor 5 minuten op middellaag vuur. Zet het vuur wat hoger en bak de paddenstoelen mee tot ze hun vocht beginnen te verliezen. Roer de tomatenpuree en bloem erdoor en bak nog 2 minuten.
  3. 3. Schenk de wijn, bouillon en sojasaus in de pan. Voeg de tijm en selderij toe en roer door. Laat 30 minuten pruttelen op laag vuur met de deksel iets schuin op de pan. Proef en voeg naar wens extra sojasaus/zout en/of zwarte peper toe. Laat nog 5-10 minuten pruttelen zonder deksel om de saus iets verder in te dikken.
  4. 4. Breng ondertussen 650 ml water met 1/2 theelepel zout aan de kook en voeg al roerend de polenta toe. Laat 10 minuten op laag vuur koken en roer regelmatig. Roer op het laatst de Parmezaanse kaas en 25 gram boter (in blokjes) erdoor. Blijf roeren tot alles goed is opgenomen. Proef en breng naar wens verder op smaak met zout en peper.

Variatie

De paddenstoelenstoof en zoetzure rode kool voor het bijgerecht kun je al een dag eerder maken. De romige polenta maak je op het allerlaatste moment samen met de salade. Zowel in de stoof als in het glas is de Bourgogne Pinot Noir te vinden. Vergeet ook het tafelwater niet.