Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Paddenstoelenstoof met romige polenta
KERST_MET_FRANCESCA

Paddenstoelenstoof met romige polenta

4 pers.
ca. 50 min

Ingrediënten

600 gram portabella’s
400 gram overige paddenstoelen naar keuze
2 uien
2 teentjes knoflook
300 gram wortel
3 stengels bleekselderij
45 gram boter
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel bloem
300 ml rode wijn
250 ml groentebouillon
1 eetlepel sojasaus
2 takjes tijm
2 takjes selderij, blaadjes fijngehakt
125 gram polenta
40 gram Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze

1. Snijd de portabella’s in dikke plakken en hak de paddenstoelen grof. Snipper de uien, hak de knoflook fijn, snijd de wortel in schuine plakken en de bleekselderij in maantjes.
2. Verhit een braadpan en smelt hierin 20 gram boter. Fruit de ui, knoflook, wortel en bleekselderij voor 5 minuten op middellaag vuur. Zet het vuur wat hoger en bak de paddenstoelen mee tot ze hun vocht beginnen te verliezen. Roer de tomatenpuree en bloem erdoor en bak nog 2 minuten.
3. Schenk de wijn, bouillon en sojasaus in de pan. Voeg de tijm en selderij toe en roer door. Laat 30 minuten pruttelen op laag vuur met de deksel iets schuin op de pan. Proef en voeg naar wens extra sojasaus/zout en/of zwarte peper toe. Laat nog 5-10 minuten pruttelen zonder deksel om de saus iets verder in te dikken.
4. Breng ondertussen 650 ml water met 1/2 theelepel zout aan de kook en voeg al roerend de polenta toe. Laat 10 minuten op laag vuur koken en roer regelmatig. Roer op het laatst de Parmezaanse kaas en 25 gram boter (in blokjes) erdoor. Blijf roeren tot alles goed is opgenomen. Proef en breng naar wens verder op smaak met zout en peper.

Variatietip!

De paddenstoelenstoof en zoetzure rode kool voor het bijgerecht kun je al een dag eerder maken. De romige polenta maak je op het allerlaatste moment samen met de salade. Zowel in de stoof als in het glas is de Bourgogne Pinot Noir te vinden. Vergeet ook het tafelwater niet.
Deel het op:
Meer recepten in de categorie
Kerst
Vegetarisch
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Badtextiel: Spaar voor handdoeken
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Badtextiel: Spaar voor handdoeken
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Badtextiel: Spaar voor handdoeken
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen