
Paprikasoep met een tomatensalsa
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
water
6 stuks zoete puntpaprika's
4 stuks zoete aardappelen
1 stuk citroen
400 gram cherrytomaten
250 ml kokosmelk
3 cm gember
2 teentjes knoflook
2 stuks rode uien
4 stuks broodjes
10 gram koriander
1 pakje rode currypasta
2 theelepels sambal badjak
Bereidingswijze
+staafmixer
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Snijd de cherrytomaten en de paprika in kleine blokjes. Schil de zoete aardappel en snijd ook in kleine blokjes. Rasp de gember, snijd de broodjes in plakjes, hak de koriander fijn en pers het sap uit de citroen.
3. Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit de knoflook samen met de sambal, de gember en de helft van de rode ui. Voeg de paprika en de zoete aardappel toe en bak al roerend 5 minuten door. Voeg 1,2 liter water toe en laat het geheel met de deksel op de pan 15 minuten zachtjes koken. Voeg dan de kokosmelk en currypasta toe, laat nog 3 minuutjes doorkoken en pureer de soep glad met een staafmixer.
4. Verdeel ondertussen de plakken brood over een bakplaat met bakpapier en bak in de oven in 10 minuten knapperig.
5. Meng de tomaat met het citroensap, de koriander en de resterende rode ui tot een frisse salsa.
6. Verdeel de soep over de borden, schep er een eetlepel salsa bovenop en serveer met het knapperige brood en de resterende salsa.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2128 Kj
Calorieën
508 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
73 gram
Waarvan suikers
18 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
13 gram
Meer recepten in de categorie