Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Paprikasoep met een tomatensalsa

Paprikasoep met een tomatensalsa

Ingrediënten

  • water
  • 6 stuks zoete puntpaprika's
  • 4 stuks zoete aardappelen
  • 1 stuk citroen
  • 400 gram cherrytomaten
  • 250 ml kokosmelk
  • 3 cm gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stuks rode uien
  • 4 stuks broodjes
  • 10 gram koriander
  • 1 pakje rode currypasta
  • 2 theelepels sambal badjak
Paprikasoep met een tomatensalsa product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. +staafmixer
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Snijd de cherrytomaten en de paprika in kleine blokjes. Schil de zoete aardappel en snijd ook in kleine blokjes. Rasp de gember, snijd de broodjes in plakjes, hak de koriander fijn en pers het sap uit de citroen.
  4. Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit de knoflook samen met de sambal, de gember en de helft van de rode ui. Voeg de paprika en de zoete aardappel toe en bak al roerend 5 minuten door. Voeg 1,2 liter water toe en laat het geheel met de deksel op de pan 15 minuten zachtjes koken. Voeg dan de kokosmelk en currypasta toe, laat nog 3 minuutjes doorkoken en pureer de soep glad met een staafmixer.
  5. Verdeel ondertussen de plakken brood over een bakplaat met bakpapier en bak in de oven in 10 minuten knapperig.
  6. Meng de tomaat met het citroensap, de koriander en de resterende rode ui tot een frisse salsa.
  7. Verdeel de soep over de borden, schep er een eetlepel salsa bovenop en serveer met het knapperige brood en de resterende salsa.

    Voedingswaarde

  • Kcal 508
  • Eiwit 13 g
  • Koolhydraten 73 g
  • waarvan suikers 18
  • Vet 18 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 13
  • Vezels 11