
Pasta alla norma met harissayoghurt
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
22.03 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Gele ui
2 stuks Knoflook
750 gram Trostomaten
2 eetlepel Tomatenpuree
1 theelepel Chilipeper vlokken
2 stuks Aubergine
400 gram Spaghetti
1 bosje Basilicum
2 theelepel Harissa
300 gram Skyr
Bereidingswijze
1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de trostomaten in kleine blokjes. Verwarm een hapjespan of braadpan met een flinke scheut olijfolie. Fruit hierin de ui 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 2-3 minuten tot deze begint te kleuren. Voeg dan de tomatenblokjes, tomatenpuree en chili flakes toe. Bak 15-20 minuten op middelhoog vuur en breng op smaak met peper en zout. Roer regelmatig.
2. Verwarm ondertussen een grillpan en snijd de aubergines in plakken. Besprenkel met olijfolie en grill de aubergines aan beide kanten goudbruin. Breng ondertussen ook een pan met gezouten water aan de kook en kook hierin de spaghetti volgens de bereidingswijze beetgaar.
3. Haal de basilicumblaadjes los en scheur in grove stukken. Roer de harissa door de yoghurt en zet apart tot gebruik.
4. Giet de spaghetti af en bewaar een kopje van het kookvocht. Meng de pasta en een flinke scheut kookwater door de tomatensaus. Schep voorzichtig de aubergine en de helft van de basilicum door de pasta en verdeel over 4 borden. Garneer met de resterende basilicum, extra vierge olijfolie en een klodder harissayoghurt. Serveer direct.
Meer recepten in de categorie