1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta met spekjes en prei

Pasta met spekjes en prei

Pasta met spekjes en prei product foto
  • Ingredienten:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 200 gram magere gerookte spekblokjes
  • 500 gram prei, in ringen
  • 3 tomaten
  • 300 gram pasta (penne of fusilli)
  • 100 gram kruidenroomkaas
Bereiden
Verhit de olijfolie en bak hierin de knoflook en spekblokjes. Schep de spekjes uit de pan. Roerbak de prei 2-3 minuten in het bakvet bij de knoflook. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in heet water, pel ze en snijd ze in blokjes. Voeg de tomaten en spekjes toe aan de prei en stoof 2-3 minuten met het deksel op de pan. Verwijder de knoflook. Kook intussen de pasta beetgaar. Giet deze af en vang een beetje kookvocht op. Schep de roomkaas door het preimengsel en voeg een scheutje kookvocht toe. Schep de pasta door de saus.
Variatie
Vervang de prei door witlof. Neem naturel roomkaas en voeg 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden toe.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 22 g
  • koolhydraten
  • 62 g
  • vet
  • 30 g
  • Kcal
  • 615
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie