In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta met spekjes en prei

Pasta met spekjes en prei

Pasta met spekjes en prei product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 200 gram magere gerookte spekblokjes
  • 500 gram prei, in ringen
  • 3 tomaten
  • 300 gram pasta (penne of fusilli)
  • 100 gram kruidenroomkaas
Bereiden
Verhit de olijfolie en bak hierin de knoflook en spekblokjes. Schep de spekjes uit de pan. Roerbak de prei 2-3 minuten in het bakvet bij de knoflook. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in heet water, pel ze en snijd ze in blokjes. Voeg de tomaten en spekjes toe aan de prei en stoof 2-3 minuten met het deksel op de pan. Verwijder de knoflook. Kook intussen de pasta beetgaar. Giet deze af en vang een beetje kookvocht op. Schep de roomkaas door het preimengsel en voeg een scheutje kookvocht toe. Schep de pasta door de saus.
Variatie
Vervang de prei door witlof. Neem naturel roomkaas en voeg 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden toe.

Voedingswaarde

eiwit
22 g
koolhydraten
62 g
vet
30 g
Kcal
615