Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta met spekjes en prei

Pasta met spekjes en prei

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 200 gram magere gerookte spekblokjes
  • 500 gram prei, in ringen
  • 3 tomaten
  • 300 gram pasta (penne of fusilli)
  • 100 gram kruidenroomkaas
Pasta met spekjes en prei product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie en bak hierin de knoflook en spekblokjes. Schep de spekjes uit de pan. Roerbak de prei 2-3 minuten in het bakvet bij de knoflook. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in heet water, pel ze en snijd ze in blokjes. Voeg de tomaten en spekjes toe aan de prei en stoof 2-3 minuten met het deksel op de pan. Verwijder de knoflook. Kook intussen de pasta beetgaar. Giet deze af en vang een beetje kookvocht op. Schep de roomkaas door het preimengsel en voeg een scheutje kookvocht toe. Schep de pasta door de saus.

Variatie

Vervang de prei door witlof. Neem naturel roomkaas en voeg 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden toe.

    Voedingswaarde

  • Kcal 615
  • Eiwit 22 g
  • Koolhydraten 62 g
  • Vet 30 g