
Pasta met spekjes en prei
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
3 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, geplet
200 gram magere gerookte spekblokjes
500 gram prei, in ringen
3 tomaten
300 gram pasta (penne of fusilli)
100 gram kruidenroomkaas
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie en bak hierin de knoflook en spekblokjes. Schep de spekjes uit de pan. Roerbak de prei 2-3 minuten in het bakvet bij de knoflook. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in heet water, pel ze en snijd ze in blokjes. Voeg de tomaten en spekjes toe aan de prei en stoof 2-3 minuten met het deksel op de pan. Verwijder de knoflook. Kook intussen de pasta beetgaar. Giet deze af en vang een beetje kookvocht op. Schep de roomkaas door het preimengsel en voeg een scheutje kookvocht toe. Schep de pasta door de saus.
Variatietip!
Vervang de prei door witlof. Neem naturel roomkaas en voeg 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden toe.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
615 kcal
Vetten
30 gram
Koolhydraten
62 gram
Eiwitten
22 gram