

Pasta ovenschotel met doperwten, zalm en zongedroogde tomaat
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
Italiaans
11.26 voor 4 pers.
Ingrediënten
400 gram Fusilli
1 stuk Gele uien
1 bosje Peterselie
5 stuks Zongedroogde tomaten
350 gram Tuinerwten
213 gram Zalm
200 gram Creme fraiche
150 gram Geraspte kaas jong
Bereidingswijze
1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook hierin de fusili 10 minuten. Bewaar een kopje kookvocht en giet de pasta af. Zet apart tot gebruik.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui in ringen en hak de peterselie fijn. Snijd de zongedroogde tomaat in reepjes.
3. Verwarm een hapjespan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui gedurende 5 minuten. Voeg de zongedroogde tomaat, doperwten en de helft van de peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.
4. Roer de zalm en creme fraiche door het doperwtenmengsel. Voeg nu de pasta met het kookvocht toe. Roer goed en proef. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
5. Verdeel het pastamengsel over een ovenbestendige schaal. Top met de geraspte kaas en resterende peterselie. Rooster nog 15-20 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is en goudbruin kleurt.
Meer recepten in de categorie