Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta ovenschotel met doperwten, zalm en zongedroogde tomaat

Pasta ovenschotel met doperwten, zalm en zongedroogde tomaat

Ingrediënten

  • 400 gram Fusilli
  • 1 stuk Gele uien
  • 1 bosje Peterselie
  • 5 stuks Zongedroogde tomaten
  • 350 gram Tuinerwten
  • 213 gram Zalm
  • 200 gram Creme fraiche
  • 150 gram Geraspte kaas jong
Pasta ovenschotel met doperwten, zalm en zongedroogde tomaat product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook hierin de fusili 10 minuten. Bewaar een kopje kookvocht en giet de pasta af. Zet apart tot gebruik.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui in ringen en hak de peterselie fijn. Snijd de zongedroogde tomaat in reepjes.
  3. Verwarm een hapjespan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui gedurende 5 minuten. Voeg de zongedroogde tomaat, doperwten en de helft van de peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Roer de zalm en creme fraiche door het doperwtenmengsel. Voeg nu de pasta met het kookvocht toe. Roer goed en proef. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel het pastamengsel over een ovenbestendige schaal. Top met de geraspte kaas en resterende peterselie. Rooster nog 15-20 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is en goudbruin kleurt.

    Voedingswaarde

  • Kcal 920
  • Eiwit 42 g
  • Koolhydraten 91 g
  • waarvan suikers 10
  • Vet 39 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 18
  • Vezels 12