
Pasta pesto met gebakken tomaatjes, sperziebonen en feta
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
21.69 voor 4 pers.
Ingrediënten
400 gram Rode trostomaatjes
500 gram Sperziebonen
500 gram Verse spaghetti
100 gram Feta of witte kaas
100 gram Verse pesto
40 gram Rucola
2 theelepel Citroenrasp
Bereidingswijze
1. Verwarm een grote koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de trostomaatjes tot ze blaren krijgen, ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met peper en grof zeezout.
2. Breng ondertussen een grote pan met gezouten water aan de kook en verwijder de uiteindes van de sperziebonen. Blancheer de sperziebonen 3 minuten in het water, schep de sperziebonen met een draadspaan of tang uit het water in een vergiet en spoel koud na. Laat uitlekken.
3. Breng het water in de pan opnieuw aan de kook en kook hierin de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verbrokkel de feta.
4. Giet de pasta af en roer de pesto, sperziebonen en rucola erdoor. Verdeel over vier borden of een grote schaal en garneer met de tomaatjes, citroenrasp en feta.
Meer recepten in de categorie