Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pastasalade met aardbeien, kip, mozzarella en spinazie

Pastasalade met aardbeien, kip, mozzarella en spinazie

Ingrediënten

  • 400 g fusili pasta
  • 4 kippendijfilets
  • 2 rijpe avocado’s
  • 250 g Hollandse aardbeien
  • 150 g mini mozzarellaballetjes
  • 10 g bosje basilicum
  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • 2 el balsamico azijn
  • 100 g spinazie
  • 35 g rucola
Pastasalade met aardbeien, kip, mozzarella en spinazie product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar.
  2. Snijd de kippendijfilets in stukjes.
  3. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olie en bak hierin de kippendijfilets gaar.
  4. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
  5. Verwijder de schil en pit van de avocado’s en snij het vruchtvlees in stukjes.
  6. Voeg toe aan de kip.
  7. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in stukjes, voeg toe aan de kip en avocado.
  8. Halveer de mozzarellaballetjes en voeg ook toe aan de salade.
  9. Haal de basilicumblaadjes los van de steeltjes en meng met de olijfolie in een keukenmachine fijn.
  10. Voeg de balsamico azijn toe, samen met een snufje zout.
  11. Giet de pasta af, spoel af onder de koude kraan en voeg toe aan de salade, samen met de spinazie en rucola.
  12. Breng op smaak met de basilicumdressing.