
Penne met tonijn en cherrytomaatjes
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
400 gram tomatenblokjes in blik
320 gram tonijn uit blik
250 gram cherrytomaten
2 stuks courgettes
1 stuk ui
2 teentjes knoflook
2 eetlepels kappertjes
10 stuks zwarte olijven
300 gram volkoren penne (pasta)
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook en bereid de volkoren penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Pel en pers de teentjes knoflook, pel en snipper de ui, snijd de courgettes in kleine blokjes, de zwarte olijven in ringen en halveer de cherrytomaatjes.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook 3 minuten op laag vuur. Voeg de courgetteblokjes, de tomatenblokjes, de cherrytomaatjes, de kappertjes, de olijven en de tonijn uit blik toe en verwarm nog 5 minuten mee.
4. Giet de penne af en bewaar met een scheutje olijfolie en de olijven in de pan.
5. Schep de penne over de borden en serveer met de tonijnsaus.
Tip: extra lekker met verse basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1997 Kj
Calorieën
475 kcal
Vetten
6 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
65 gram
Waarvan suikers
16 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
37 gram