

Peren tarte tatin
dessert
4 pers.
ca. 40 min
Frans
3.48 voor 4 pers.
Ingrediënten
40 gram Roomboter
200 gram Suiker
5 stuks Peren
1 Rol Bladerdeeg
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Smelt de boter, suiker en het zout in een ovenbestendige of tarte tatin pan op laag vuur tot de suiker amberkleurig is.
3. Schil intussen de peren, halveer en haal het klokkenhuis eruit. Leg met de bolle kant naar beneden.
4. Rol het bladerdeeg uit en snij in een cirkel van 28cm.
5. Leg over de peren heen en vouw met een lepel de overhangende delen naar binnen.
6. Prik gaatjes in het deeg en bak de tarte tatin 25 minuten af tot de bovenkant goudbruin is.
7. Laat 5 minuten afkoelen en keer dan voorzichtig om op een bord.
8. Dien de tarte tatin op met een bolletje ijs of een lepel creme fraiche.
Meer recepten in de categorie