Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Peren tarte tatin

Peren tarte tatin

Ingrediënten

  • 40 gram Roomboter
  • 200 gram Suiker
  • 5 stuks Peren
  • 1 Rol Bladerdeeg
Peren tarte tatin product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main dessert
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Smelt de boter, suiker en het zout in een ovenbestendige of tarte tatin pan op laag vuur tot de suiker amberkleurig is.
  3. 3. Schil intussen de peren, halveer en haal het klokkenhuis eruit. Leg met de bolle kant naar beneden.
  4. 4. Rol het bladerdeeg uit en snij in een cirkel van 28cm.
  5. 5. Leg over de peren heen en vouw met een lepel de overhangende delen naar binnen.
  6. 6. Prik gaatjes in het deeg en bak de tarte tatin 25 minuten af tot de bovenkant goudbruin is.
  7. 7. Laat 5 minuten afkoelen en keer dan voorzichtig om op een bord.
  8. 8. Dien de tarte tatin op met een bolletje ijs of een lepel creme fraiche.

    Voedingswaarde

  • Kcal 274
  • Eiwit 0 g
  • Koolhydraten 50 g
  • waarvan suikers 50
  • Vet 8 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 0