
Pindakaaskoekjes met M&M’s
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
100 gram M&M's choco
100 gram M&M's pinda
180 gram pindakaas
110 gram roomboter
100 gram lichte basterdsuiker
50 gram suiker
1 theelepel bakpoeder
160 gram bloem
Bereidingswijze
+ Mixer met garde
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Hak de M&M’s pinda en de helft van de M&M’s choco grof. Snijd de roomboter (kamertemperatuur) in stukken.
3. Klop met een mixer met garden de roomboter zacht en voeg de basterd- en de kristalsuiker toe. Mix het geheel in 1 minuut glad. Voeg de pindakaas, het bakpoeder en de bloem toe en kneed met je hand tot een stevige deegbal. Voeg tot slot de grofgehakte M&M’s toe.
4. Rol balletjes van het deeg, leg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk zachtjes aan. Duw voorzichtig wat van de resterende M&M’s choco bovenop de koekjes en bak in de oven in 8-10 minuten gaar en goudbruin. Laat de koekjes afkoelen op een rooster tot ze hard zijn.
5. Serveer de koekjes na het eten bij de koffie!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3799 Kj
Calorieën
907 kcal
Vetten
44 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
105 gram
Waarvan suikers
73 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
19 gram
Meer recepten in de categorie