
Pita met gerookte zalm
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks pitabroodjes
200 gram gerookte zalmfilets
4 eetlepels roomkaas
500 gram broccoli
1 stuk avocado
10 gram dille
300 gram boerenkool
1 theelepel paprikapoeder
1 stuk rode ui
Bereidingswijze
1. Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de broccoli in roosjes en snijd de stam in stukjes. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit en snijd in reepjes. Snijd de zalm in reepjes. Hak de dille grof.
2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de rode ui. Voeg de broccoli toe en bak 5 minuten. Voeg de boerenkool en het paprikapoeder toe en roerbak nog 4 minuten door.
3. Verhit een grillpan, grill de pitabroodjes 4 minuten, laat iets afkoelen en snijd open.
4. Meng de roomkaas met de dille en bestrijk de binnenkant van de pitabroodjes hiermee. Vul de pitabroodjes vervolgens met de gerookte zalm en het boerenkoolmengsel.
5. Verdeel de pitabroodjes over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1662 Kj
Calorieën
396 kcal
Vetten
15 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
36 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
24 gram