
Pitabroodjes met tempeh en rauwkostsalade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 stuks aubergines
200 gram tomaten
1 stuk komkommer
1 bosje platte peterselie
250 gram kwark
3 eetlepels sriracha saus
360 gram tempeh
8 stuks pitabroodjes
300 gram rode kool
150 gram wortels
2 eetlepels appelciderazijn
Bereidingswijze
1. Snijd de aubergine in kleine blokjes en halveer de tomaatjes. Snijd de komkommer in dunne plakjes en de peterselie fijn. Meng de kwark en de sriracha.
2. Verhit een hapjespan met een scheutje olie en bak de blokjes aubergine en de tempeh voor ongeveer 7 minuten. Haal de hapjespan van het vuur en voeg de tomaten toe.
3. Verhit een grillpan. Grill de pitabroodjes voor ongeveer 2 minuten aan beide zijden totdat ze grillstrepen krijgen.
4. Doe de rode kool, de wortel en de komkommer samen in een kom. Voeg de appelciderazijn toe en breng op smaak met een beetje versgemalen zwarte peper.
5. Vul de pitabroodjes met de tempeh en de rauwkostsalade. Garneer met de peterselie en serveer met de pittige kwark.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2292 Kj
Calorieën
544 kcal
Vetten
10 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
73 gram
Waarvan suikers
13 gram
Vezels
16 gram
Eiwitten
32 gram
Meer recepten in de categorie