Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pittige garnalen met een frisse mango-salsa

Pittige garnalen met een frisse mango-salsa

Ingrediënten

  • 1 stuk mango
  • 1 stuk komkommer
  • 450 gram doperwten
  • 300 gram garnalen
  • 3 eetlepels chilisaus
  • 1 stuk rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk limoen
  • 20 gram koriander
  • 300 gram zilvervliesrijst
Pittige garnalen met een frisse mango-salsa product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en pers de knoflook en pel en snipper de rode ui. Snijd de mango en de komkommer in kleine blokjes, pers het sap uit de limoen en hak de koriander fijn.
  2. 2. Breng een pan met water aan de kook en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. 3. Verhit een scheut olie in een pan en bak de garnalen samen met de knoflook al roerend 2 minuten door. Voeg de doperwten, de chilisaus en de rijst toe, roer goed door en bak nog 5 minuten.
  4. 4. Meng ondertussen de mango met de rode ui, de koriander, de komkommer en het limoensap tot een frisse salsa.
  5. 5. Verdeel de rijst met garnalen over de borden en serveer met de mango-salsa.

    Voedingswaarde

  • Kcal 502
  • Eiwit 27 g
  • Koolhydraten 85 g
  • waarvan suikers 14
  • Vet 4 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 11