
Pittige garnalen met een frisse mango-salsa
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 stuk mango
1 stuk komkommer
450 gram doperwten
300 gram garnalen
3 eetlepels chilisaus
1 stuk rode ui
2 teentjes knoflook
1 stuk limoen
20 gram koriander
300 gram zilvervliesrijst
Bereidingswijze
1. Pel en pers de knoflook en pel en snipper de rode ui. Snijd de mango en de komkommer in kleine blokjes, pers het sap uit de limoen en hak de koriander fijn.
2. Breng een pan met water aan de kook en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een scheut olie in een pan en bak de garnalen samen met de knoflook al roerend 2 minuten door. Voeg de doperwten, de chilisaus en de rijst toe, roer goed door en bak nog 5 minuten.
4. Meng ondertussen de mango met de rode ui, de koriander, de komkommer en het limoensap tot een frisse salsa.
5. Verdeel de rijst met garnalen over de borden en serveer met de mango-salsa.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2116 Kj
Calorieën
502 kcal
Vetten
4 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
85 gram
Waarvan suikers
14 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
27 gram