
Pizza met gerookte zalm, courgette en avocado
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
30.26 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 Rol Pizzadeeg
250 gram Crème fraîche
2 theelepel Wasabi
2 stuks Courgette
2 eetlepel Extra vierge olijfolie
200 gram Gerookte zalm
2 stuks Avocado
1 stuk Citroen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 210 graden. Rol het pizzadeeg over een met bakpapier beklede bakplaat uit. Meng de crème fraîche met de wasabi en besmeer hiermee het pizzadeeg. Houd een rand van 1 centimeter vrij.
2. Snijd de uiteindes van de courgettes en maak er dunne linten van met een kaasschaaf, dunschiller of mandoline. Meng de courgettelinten met de olijfolie, peper en zout naar smaak. Verdeel over de crème fraîche en bak de pizza 15-20 minuten in de oven tot het deeg goudbruin en gaar is.
3. Verwijder de schil en pit van de avocado’s. Halveer en snijd het vruchtvlees in plakjes. Verdeel de zalm en avocado over de courgette. Besprenkel met citroensap, citroenrasp en zwarte peper.
Meer recepten in de categorie