
Pizza met gerookte zalm
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
bakpapier
200 gram gerookte zalm
2 pakken pizzadeeg
2 stuks rode uien
10 gram dille
4 eetlepels Griekse yoghurt
1 stuk citroen
600 gram verse spinazie
1 stuk venkel
1 stuk mozzarella
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Pel en snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Snijd de venkel in plakken en de gerookte zalm in reepjes. Scheur de mozzarella, hak de dille fijn en pers het sap uit de citroen.
3. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de spinazie beetje bij beetje totdat alles is geslonken. Laat iets afkoelen en knijp het overtollige vocht eruit.
4. Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat. Beleg met de rode ui, de spinazie en de mozzarella. Bak in de oven in 20 minuten gaar en goudbruin.
5. Bestrijk ondertussen de venkel met olijfolie, verhit een grillpan en grill de venkel.
6. Meng de Griekse yoghurt met het citroensap en de helft van de dille tot een frisse saus.
7. Beleg de gebakken pizza met de plakken venkel en de gerookte zalm. Verdeel de pizza over de borden, garneer met de dille en serveer met de romige yoghurtsaus.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2631 Kj
Calorieën
622 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
66 gram
Waarvan suikers
3 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
44 gram