Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pizza met gerookte zalm

Pizza met gerookte zalm

Ingrediënten

  • bakpapier
  • 200 gram gerookte zalm
  • 2 pakken pizzadeeg
  • 2 stuks rode uien
  • 10 gram dille
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 stuk citroen
  • 600 gram verse spinazie
  • 1 stuk venkel
  • 1 stuk mozzarella
Pizza met gerookte zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. 2. Pel en snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Snijd de venkel in plakken en de gerookte zalm in reepjes. Scheur de mozzarella, hak de dille fijn en pers het sap uit de citroen.
  3. 3. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de spinazie beetje bij beetje totdat alles is geslonken. Laat iets afkoelen en knijp het overtollige vocht eruit.
  4. 4. Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat. Beleg met de rode ui, de spinazie en de mozzarella. Bak in de oven in 20 minuten gaar en goudbruin.
  5. 5. Bestrijk ondertussen de venkel met olijfolie, verhit een grillpan en grill de venkel.
  6. 6. Meng de Griekse yoghurt met het citroensap en de helft van de dille tot een frisse saus.
  7. 7. Beleg de gebakken pizza met de plakken venkel en de gerookte zalm. Verdeel de pizza over de borden, garneer met de dille en serveer met de romige yoghurtsaus.

    Voedingswaarde

  • Kcal 622
  • Eiwit 44 g
  • Koolhydraten 66 g
  • waarvan suikers 3
  • Vet 19 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 9