

Plaattaart met artisjok, spinazie en burrata
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
10.33 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 eetlepel Olijfolie
400 gram Spinazie
1 stuk Bladerdeeg
1 blik Artisjokharten
50 gram Rucola
1 stuk Burrata
1 stuk Citroen
1 theelepel Chilipeper
Bereidingswijze
1. Verhit de oven voor op 200 graden.
2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de spinazie aan tot dit geslonken is. Breng op smaak met peper en zout. Laat de artisjok uitlekken.
3. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer het bladerdeeg in met de pesto en beleg met de spinazie en de artisjok.
4. Bak 15 tot 20 minuten in de oven, tot het bladerdeeg goudbruin en gaar is.
5. Verdeel de rucola en de burrata over de plaattaart en breng het geheel op smaak met een beetje citroensap en chilivlokken.
Meer recepten in de categorie