
Plaattaart met blauwe bessen en pindakaas
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram blauwe bessen
2 eetlepels pindakaas
2 eetlepels granola
6 plakken bladerdeegvellen
6 eetlepels mascarpone
1 stuk citroen
1 eetlepel honing
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Meng de mascarpone met de honing en het citroensap.
3. Verdeel de plakken bladerdeeg over een bakplaat met bakpapier, zodat de randjes net over elkaar heen vallen. Druk de randjes goed op elkaar zodat er 1 grote plak ontstaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
4. Bestrijk de plak deeg met het mascarponemengsel, laat de randen vrij. Meng de bosbessen met de citroenrasp en verdeel over de mascarpone. Bak in de oven in 25 minuten gaar en goudbruin.
5. Verdeel met een eetlepel rustieke strepen pindakaas over de plaattaart. Garneer met de ontbijtgranen.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2323 Kj
Calorieën
554 kcal
Vetten
32 gram
Waarvan verzadigd vet
16 gram
Koolhydraten
56 gram
Waarvan suikers
26 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
8 gram
Meer recepten in de categorie