Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Plaattaart met blauwe bessen en pindakaas

Plaattaart met blauwe bessen en pindakaas

Ingrediënten

  • 500 gram blauwe bessen
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels granola
  • 6 plakken bladerdeegvellen
  • 6 eetlepels mascarpone
  • 1 stuk citroen
  • 1 eetlepel honing
Plaattaart met blauwe bessen en pindakaas product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Meng de mascarpone met de honing en het citroensap.
  3. 3. Verdeel de plakken bladerdeeg over een bakplaat met bakpapier, zodat de randjes net over elkaar heen vallen. Druk de randjes goed op elkaar zodat er 1 grote plak ontstaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  4. 4. Bestrijk de plak deeg met het mascarponemengsel, laat de randen vrij. Meng de bosbessen met de citroenrasp en verdeel over de mascarpone. Bak in de oven in 25 minuten gaar en goudbruin.
  5. 5. Verdeel met een eetlepel rustieke strepen pindakaas over de plaattaart. Garneer met de ontbijtgranen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 554
  • Eiwit 8 g
  • Koolhydraten 56 g
  • waarvan suikers 26
  • Vet 32 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 16
  • Vezels 10