
Plaattaartjes met pikante hummus, feta en serranoham
Brunch
4 pers.
ca. 35 min
Italiaans
Ingrediënten
Bakplaat met bakpapier
1 rol roomboterbladerdeeg (230 g)
1 el olijfolie
200 g spinazie
100 g pikante hummus
150 g feta
8 tros-pruimtomaatjes
4 plakjes serranoham
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg uit en snijd het in acht gelijke vierkantjes. Leg de deegvierkantjes op een bakplaat.
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Voeg de spinazie toe en laat deze al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Besmeer intussen de bladerdeegvierkantjes met hummus.
Verdeel de spinazie gelijkmatig over de hummus. Verkruimel de feta grof boven de spinazie en halveer de tomaatjes. Leg de tomaatjes op de spinazie en bestrooi met zout en peper naar smaak.
Bak de plaattaartjes in de oven in ongeveer 15 minuten lichtbruin en gaar.
Scheur de serranoham in repen en leg deze direct op de warme taartjes zodra ze uit de oven komen, zodat de ham iets mee kan verwarmen.
Variatietip
Liever zonder vlees? Garneer de taartjes dan met gepelde, grofgehakte gezouten pistachenoten.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
451 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
31 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
16 gram
Zout
2.07 gram