
Preipasta met bacon
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
85.37 voor 4 pers.
Ingrediënten
150 gram Bacon
1 stuk Rode ui
2 tenen Knoflook
3 stuks Prei
400 gram Fusilli
150 gram (Jong) belegen kaas
4 eetlepel Tomatentapenade
Bereidingswijze
1. Verwarm een grote hapjespan voor op middelhoog vuur. Bak hierin de bacon in meerdere porties, tot het vet gesmolten en het spek goudbruin en krokant is. Laat de bacon uitlekken op keukenpapier en bewaar het vet in de pan.
2. Snijd de rode ui in ringen en de knoflook in dunne plakjes. Verwijder de harige uiteindes en de het uiteinde van het groen van de prei. Halveer in de lengte en snijd in ringen. Was grondig in een vergiet onder de koude kraan en laat uitlekken. Verwarm ondertussen de hapjespan met baconvet op laag vuur en fruit hierin de rode ui en knoflook.
3. Voeg zodra de knoflook goudbruin kleurt de prei toe samen met een flinke snuf zout en zwarte peper. Draai het vuur naar middelhoog en bak de prei terwijl je zo nu en dan roert gedurende 15 minuten. De prei moet dan zacht en gekaramelliseerd zijn.
4. Verwarm ondertussen een pan met water en kook hierin de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Rasp de kaas en verbrokkel de bacon in kleiner stukjes.
5. Giet de pasta af en meng met de prei, de kaas, de tomatentapenade en de helft van de bacon. Verdeel de preipasta over 4 diepe borden en garneer met de resterende bacon.
Meer recepten in de categorie