Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pruimen en blauwe bessen compôte met ijs en pecannoten

Pruimen en blauwe bessen compôte met ijs en pecannoten

Ingrediënten

  • 1 handje pecannoten
  • 500 gram pruimen
  • 3 eetlepels honing
  • 250 gram blauwe bessen
  • 8 bolletjes vanille-ijs
Pruimen en blauwe bessen compôte met ijs en pecannoten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Rooster de pecannoten voor ongeveer 3 minuten in een koekenpan en hak ze grof.
  2. 2. Snijd de pruimen in grove stukken. Voeg deze met de honing en de blauwe bessen toe aan een steelpannetje met 3 eetlepels water. Laat sudderen voor ongeveer 10 minuten totdat het een compôte wordt.
  3. 3. Serveer de bollen ijs in kommen samen met de compôte en garneer met de pecannoten.
  4. Tip: Voeg kaneel toe aan de compôte.

    Voedingswaarde

  • Kcal 403
  • Eiwit 3 g
  • Koolhydraten 74 g
  • waarvan suikers 74
  • Vet 5 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 24