
Pruimen en blauwe bessen compôte met ijs en pecannoten
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 handje pecannoten
500 gram pruimen
3 eetlepels honing
250 gram blauwe bessen
8 bolletjes vanille-ijs
Bereidingswijze
1. Rooster de pecannoten voor ongeveer 3 minuten in een koekenpan en hak ze grof.
2. Snijd de pruimen in grove stukken. Voeg deze met de honing en de blauwe bessen toe aan een steelpannetje met 3 eetlepels water. Laat sudderen voor ongeveer 10 minuten totdat het een compôte wordt.
3. Serveer de bollen ijs in kommen samen met de compôte en garneer met de pecannoten.
Tip: Voeg kaneel toe aan de compôte.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1692 Kj
Calorieën
403 kcal
Vetten
5 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
74 gram
Waarvan suikers
74 gram
Vezels
24 gram
Eiwitten
3 gram
Meer recepten in de categorie