
Pulled jackfruit bowls met bloemkoolrijst en zomerse slaw
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
30.98 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Rode ui
1100 gram Jackfruit
150 ml Barbecuesaus
2 stuks Komkommer
2 stuks Rauwe rode bieten
2 stuks Bosui
5 stuks Radijs
1 bosje Koriander
100 gram Wortel julienne
2 theelepel Citroensap
2 eetlepel Halfvolle mayoanise
200 gram Trostomaatjes
600 gram Bloemkoolrijst
Bereidingswijze
1. Schil de uien en snijd in dunne ringen. Verwarm een hapjespan met een scheut olijfolie op laag tot middelhoog vuur en fruit hierin de uien gedurende tien minuten. Laat ondertussen de jackfruit uitlekken.
2. Voeg de jackfruit toe aan de gefruite ui en bak ongeveer 10 minuten mee. Breng vervolgens op smaak met de barbecuesaus en roer zo nu en dan om aanbakken te voorkomen. Trek met een houten spatel of twee vorken de jackfruit uit elkaar.
3. Verwijder ondertussen de uiteindes van de komkommer, rode biet, bosui en radijzen. Snijd de komkommer en bieten in dunne sliertjes, als lucifers. Snijd de bosui in schuine ringen en de radijzen in dunne plakjes. Hak de korianderblaadjes grof.
4. Meng de komkommer met de biet, bosui, radijs, koriander, wortel, het citroensap en de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de trostomaatjes in kwarten en breng op smaak met peper en zout.
5. Verdeel de bloemkoolrijst over vier kommen of diepe borden. Verdeel er de jackfruit, slaw en tomaatjes over.
Meer recepten in de categorie