
Quinoa-salade met gegrilde groenten en feta
Lunch
4 pers.
ca. 30 min
Grieks
Ingrediënten
100 gram quinoa
400 gram broccoli
2 aubergines (in de lengte gehalveerd)
50 milliliter olijfolie
50 gram ongezouten gemengde noten (grof gehakt)
100 gram feta (verbrokkeld)
3 eetlepels vinaigrettes
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
2. Snijd intussen de broccoli en aubergine in plakken van 1 cm dik. Meng de aubergine met een paar eetlepels olijfolie en bestrooi met zout. Leg de plakken aubergine op een bakplaat en schuif hoog in de oven.
3. Leg de plakken broccoli op de andere bakplaat en schuif in de oven. Rooster de groenten in 20-30 minuten goudbruin. Keer de aubergine tussendoor om.
4. Neem de gegrilde groenten uit de oven en laat even afkoelen. Hussel de groenten in een grote schaal om met de quinoa, noten en feta en breng op smaak met zout en peper. Serveer de dressing er apart bij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
425 kcal
Vetten
29 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
22 gram
Eiwitten
14 gram
Meer recepten in de categorie