
Quinoasalade met wokgroenten
4 pers.
ca. 35 min
Hollands
Ingrediënten
200 g quinoa
500 g broccoli
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 prei
1 stengel bleekselderij
100 g spinazie
8 el olijfolie
100 g pijnboompitten
2 el fijngesneden verse peterselie
3 el citroensap
zwarte peper
Bereidingswijze
Kook de quinoa zoals aangegeven op het pak en laat afkoelen op een schone theedoek.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze 5 minuten in een klein laagje water.
Snipper de ui en knoflook.
Snijd de prei overlangs door, spoel het zand eruit en snijd in ringetjes.
Was de stengels bleekselderij, snijd in kleine blokjes en hak de spinazie fijn.
Verwarm 4 eetlepels olie in een wok en bak de ui, knoflook en prei ongeveer 5 minuten.
Voeg de broccoliroosjes toe en wok ze op hoog vuur beetgaar.
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
Meng de peterselie door de wokgroenten.
Maak een dressing van 4 eetlepels olijfolie en het citroensap en meng dit met de spinazie, bleekselderij en pijnboompitten door de quinoa.
Breng de quinoasalade op smaak met zwarte peper en serveer met de wokgroenten.