Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Quinoasalade met wokgroenten

Quinoasalade met wokgroenten

Ingrediënten

  • 200 g quinoa
  • 500 g broccoli
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 1 stengel bleekselderij
  • 100 g spinazie
  • 8 el olijfolie
  • 100 g pijnboompitten
  • 2 el fijngesneden verse peterselie
  • 3 el citroensap
  • zwarte peper
Quinoasalade met wokgroenten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de quinoa zoals aangegeven op het pak en laat afkoelen op een schone theedoek.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze 5 minuten in een klein laagje water.
  3. Snipper de ui en knoflook.
  4. Snijd de prei overlangs door, spoel het zand eruit en snijd in ringetjes.
  5. Was de stengels bleekselderij, snijd in kleine blokjes en hak de spinazie fijn.
  6. Verwarm 4 eetlepels olie in een wok en bak de ui, knoflook en prei ongeveer 5 minuten.
  7. Voeg de broccoliroosjes toe en wok ze op hoog vuur beetgaar.
  8. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
  9. Meng de peterselie door de wokgroenten.
  10. Maak een dressing van 4 eetlepels olijfolie en het citroensap en meng dit met de spinazie, bleekselderij en pijnboompitten door de quinoa.
  11. Breng de quinoasalade op smaak met zwarte peper en serveer met de wokgroenten.