Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rabarbergalette met amandelspijs

Rabarbergalette met amandelspijs

Ingrediënten

  • 125 g bloem
  • 125 g volkoren meel
  • 1 mespunt zout
  • 150 g kristalsuiker + extra om te bestrooien
  • 125 g koude boter, in blokjes
  • 2 eieren
  • 200 g amandelspijs (pakje 300 gram, Dr. Oetker)
  • 1 sinaasappel, schoongeboend
  • 500 g rabarber bakpapier deegroller bakplaat
Rabarbergalette met amandelspijs product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Gebak
Recipes/Time Ca. 65 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem, meel, zout en 75 gram suiker in een kom. Doe de boter erbij en maak met koele handen fijne kruimels. Voeg 1 ei toe en kneed tot een samenghangend deeg. Voeg 1-2 eetlepels koud water toe als het te droog is. Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot een ronde lap van 45 cm en 4 mm dik. Leg tot gebruik in de koelkast.
  2. Rasp het oranje deel van de schil en pers de sinaasappel daarna uit. Snijd de rabarber in schuine stukken van 5 cm. Meng ze met de rest van de suiker, sinaasappelsap en –rasp. Snijd de spijs in dunne plakjes.
  3. Leg het deeg op een bakplaat, verwijder het bovenste vel bakpapier en verdeel het spijs erover. Laat een rand van 5 cm vrij. Leg de rabarber in een ster op het spijs. Vouw het deeg over de rabarber. Klop het laatste ei los en bestrijk het deeg ermee. Bestrooi met extra suiker. Bak de galette in de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Serveer lauwwarm of koud.

    Voedingswaarde

  • Kcal 350
  • Eiwit 5 g
  • Koolhydraten 40 g
  • Vet 18 g