
Rabarbergalette met amandelspijs
8 pers.
ca. 65 min
Hollands
Ingrediënten
125 g bloem
125 g volkoren meel
1 mespunt zout
150 g kristalsuiker + extra om te bestrooien
125 g koude boter, in blokjes
2 eieren
200 g amandelspijs (pakje 300 gram, Dr. Oetker)
1 sinaasappel, schoongeboend
500 g rabarber bakpapier deegroller bakplaat
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem, meel, zout en 75 gram suiker in een kom. Doe de boter erbij en maak met koele handen fijne kruimels. Voeg 1 ei toe en kneed tot een samenghangend deeg. Voeg 1-2 eetlepels koud water toe als het te droog is. Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot een ronde lap van 45 cm en 4 mm dik. Leg tot gebruik in de koelkast.
Rasp het oranje deel van de schil en pers de sinaasappel daarna uit. Snijd de rabarber in schuine stukken van 5 cm. Meng ze met de rest van de suiker, sinaasappelsap en –rasp. Snijd de spijs in dunne plakjes.
Leg het deeg op een bakplaat, verwijder het bovenste vel bakpapier en verdeel het spijs erover. Laat een rand van 5 cm vrij. Leg de rabarber in een ster op het spijs. Vouw het deeg over de rabarber. Klop het laatste ei los en bestrijk het deeg ermee. Bestrooi met extra suiker. Bak de galette in de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Serveer lauwwarm of koud.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
350 kcal
Vetten
18 gram
Koolhydraten
40 gram
Eiwitten
5 gram