
Raviolini met saucijs en tomatensaus
4 pers.
ca. 40 min
Hollands
Ingrediënten
2 PLUS varkenssaucijzen (Beter Leven)
1 venkel- knol
2 el milde olijfolie
1 tl venkelzaad
1 blik gepelde tomaten
2 pakken verse raviolini basilicum en provolone
1 citroen, uitgeperst
75 g rucola
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
EXTRA mandoline of scherp mes
Bereidingswijze
1 Snij het velletje van de saucijzen in en haal het eraf. Snij het worstvlees in stukjes. Snij de venkel in heel dunne plakjes, met een mandoline of een scherp mes. Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak het worstvlees in ± 5 min. bruin. Voeg de helft van de venkel en het venkelzaad toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomaten toe en laat op laag vuur 30 min. stoven met de deksel op de pan. Roer regelmatig.
2 Bereid de raviolini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de rest van de venkel met 1 el olie en citroensap naar smaak. Giet de pasta af en meng met de tomatensaus. Verdeel over de borden met de rucola en leg er een beetje venkelsalade op. Bestrooi naar smaak met Parmezaanse kaas. "
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
685 kcal
Vetten
41 gram
Koolhydraten
49 gram
Eiwitten
28 gram