
Reuben sandwich met een frisse salade
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
58.07 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 stuks Burger
250 gram Zuurkool
3 eetlepel Grove mosterd
6 eetlepel Mayonaise
8 sneetjes Korenlander
2 eetlepel Roomboter
200 gram Beemster
1 stuk Citroen
2 eetlepel Olijfolie
250 gram Broccoli
1 stuk Kropsla
8 stuks Kesbeke
Bereidingswijze
1. Bak de houthakkers burgers in twee eetlepels olijfolie goudbruin en gaar. Laat ondertussen de zuurkool uitlekken. Meng de mosterd met de mayonaise. Besmeer de ene kant van de boterhammen met de roomboter en de andere kant met de mosterdmayonaise.
2. Leg vier boterhammen met de boterkant naar beneden. Beleg met een dun laagje kaas. Leg hierop de burgers, zuurkool en nog meer kaas. Top met de resterende boterhammen met de boterkant omhoog.
3. Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de reuben sandwiches goudbruin. Draai na ongeveer vijf minuten om en bak ook de andere kant goudbruin en totdat de kaas is gesmolten.
4. Rasp de citroen en pers het sap uit. Meng ondertussen de resterende olijfolie met één eetlepel citroensap en twee theelepels citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout.
5. Snijd de steel van de broccoli. Halveer de steel en snijd in dunne plakjes. Rasp de roosjes van de broccoli grof. Meng zowel de roosjes als de steel met de dressing. Voeg eventueel extra olijfolie of citroensap naar smaak toe. Haal de sla los van de krop. Meng de sla door de broccoli. Serveer de reuben sandwiches met de salade en de augurken los.
Meer recepten in de categorie