
Ricotta ijs met passievrucht
8 pers.
ca. 20 min
Italiaans
Ingrediënten
1 vanillestokje
250 ml slagroom
250 gram ricotta
1 blikje gecondenseerde melk (à 397 g)
2 eetrijpe mango’s
4 passievruchten
Bereidingswijze
1 Halveer een vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de slagroom met het vanillemerg met de mixer stijf. Spatel de ricotta en de gecondenseerde melk erdoor. Schep het mengsel in een vriesbestendig vershoudbakje en zet 8 uur in de vriezer. Schep na 4 uur het ijs door om ijskristallen te voorkomen.
2 Schil vlak voor serveren de eetrijpe mango’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Halveer de passievruchten.
3 Leg in schaaltje 2 tot 3 plakjes mango, schep er 2 bolletjes ijs in en verdeel het vruchtvlees van een halve passievrucht over het ijs.
Variatietip!
Wijntip: Villa Pani Moscato d'Asti
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
200 kcal
Vetten
5 gram
Koolhydraten
33 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
5 gram
Meer recepten in de categorie