Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ricotta ijs met passievrucht

Ricotta ijs met passievrucht

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 250 ml slagroom
  • 250 gram ricotta
  • 1 blikje gecondenseerde melk (à 397 g)
  • 2 eetrijpe mango’s
  • 4 passievruchten
Ricotta ijs met passievrucht product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Halveer een vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de slagroom met het vanillemerg met de mixer stijf. Spatel de ricotta en de gecondenseerde melk erdoor. Schep het mengsel in een vriesbestendig vershoudbakje en zet 8 uur in de vriezer. Schep na 4 uur het ijs door om ijskristallen te voorkomen.
  2. 2 Schil vlak voor serveren de eetrijpe mango’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Halveer de passievruchten.
  3. 3 Leg in schaaltje 2 tot 3 plakjes mango, schep er 2 bolletjes ijs in en verdeel het vruchtvlees van een halve passievrucht over het ijs.

Variatie

Wijntip: Villa Pani Moscato d'Asti

    Voedingswaarde

  • Kcal 200
  • Eiwit 5 g
  • Koolhydraten 33 g
  • Vet 5 g
  • Vezels 1