
Rode bietencarpaccio met truffel en hazelnoten
Voorgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Italiaans
Ingrediënten
500 gram Biologisch PLUS Rode bieten biologisch
1 klein sjalotje
2 eetlepels PLUS Hazelnoten
2 eetlepels PLUS Olijfolie Extra vierge
2 theelepels PLUS Rode wijnazijn
Halve theelepel PLUS Bloemenhoning
25 gram PLUS Rucolamelange
1 spuitzak Feestelijk PLUS Verse roomkaas truffel
Bereidingswijze
1. Snijd de bieten in dunne plakjes. Snipper de sjalot fijn. Hak de hazelnoten grof. Rooster in een droge koekenpan de noten lichtbruin en schud ze op een bord.
2. Klop een dressing van de olijfolie, wijnazijn, honing en sjalot. Breng op smaak met zout en peper. Maak de rucolasalade aan met de dressing.
3. Leg de plakjes biet op 4 borden. Spuit de roomkaas truffel in banen op de carpaccio. Garneer met de rucolasalade en bestrooi met de hazelnoten.
Variatietip
Vervang de truffelroomkaas door gorgonzola voor een pittige carpaccio of verse geitenkaas voor juist een mildere carpaccio.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
256 kcal
Vetten
22 gram
Koolhydraten
8 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
5 gram
Zout
0.40 gram
Meer recepten in de categorie