
Rode kokoscurry met bloemkoolrijst en garnalen
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
41.62 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 bosje Koriander
165 gram Curry
3 stuks Trostomaten
400 ml Kokosmelk
320 gram Doperwten in blik
310 gram Cannellinibonen in blik
40 gram Kokosrasp
300 gram Grote garnalen
600 gram Bloemkoolrijst
1 theelepel Gemalen komijn
1 stuk Citroen
Bereidingswijze
1. Haal de korianderblaadjes los van de steel. Hak de blaadjes fijn en leg apart. Hak de steeltjes fijn en verwarm een wok of hapjespan met een scheutje zonnebloemolie. Fruit hierin de koriandersteeltjes samen met de currypasta gedurende 5 minuten.
2. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en voeg samen met de kokosmelk toe aan de currypasta. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 10 minuten pruttelen. Giet de doperwten en cannellinibonen af en voeg toe aan de curry. Laat nog 10 minuten pruttelen.
3. Verwarm een koekenpan op laag tot middelhoog vuur en rooster hierin de kokosrasp goudbruin. Haal uit de pan en leg apart. Voeg de wokgarnalen toe aan de curry en laat op laag vuur garen.
4. Verwarm de koekenpan opnieuw, nu met een scheutje zonnebloemolie. Fruit hierin de bloemkoolrijst met de gemalen komijn gedurende 3-4 minuten. Breng op smaak met peper en zout, meng de helft van de gehakte koriander erdoor. Snijd de citroen in partjes.
5. Serveer de rode kokoscurry met de bloemkoolrijst en de citroenpartjes. Garneer met de kokosrasp en gehakte koriander.
Meer recepten in de categorie