
Roerbakstamppot met vegetarische rookworst
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
800 gram aardappelen kruimig
1 bosje platte peterselie
3 stuks witlof
2 stuks vegetarische rookworsten
350 gram Hollandse roerbakgroente
8 eetlepels appelmoes
Bereidingswijze
1. Breng een pan met ruim water aan de kook.
2. Snijd de aardappelen in grove stukken. Hak de peterselie grof. Snijd de witlof in reepjes.
3. Kook de aardappelen 10 minuten en giet af. Laat nastomen in de pan met de deksel erop.
4. Bereid de rookworst volgens aanwijzingen op de verpakking.
5. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de roerbakstamppot groenten samen met de witlof 5 minuten.
6. Voeg de gebakken groenten en peterselie toe aan de pan met gekookte aardappelen en stamp door elkaar tot een stamppot. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
7. Snijd de rookworst in plakjes. Verdeel de stamppot over 4 borden, leg de plakjes rookworst erop en serveer samen met appelmoes.
TIP: Lekker met een frisse groene salade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1837 Kj
Calorieën
438 kcal
Vetten
15 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
62 gram
Waarvan suikers
18 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
12 gram
Meer recepten in de categorie