Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Roerbakstamppot met vegetarische rookworst

Roerbakstamppot met vegetarische rookworst

Ingrediënten

  • 800 gram aardappelen kruimig
  • 1 bosje platte peterselie
  • 3 stuks witlof
  • 2 stuks vegetarische rookworsten
  • 350 gram Hollandse roerbakgroente
  • 8 eetlepels appelmoes
Roerbakstamppot met vegetarische rookworst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een pan met ruim water aan de kook.
  2. 2. Snijd de aardappelen in grove stukken. Hak de peterselie grof. Snijd de witlof in reepjes.
  3. 3. Kook de aardappelen 10 minuten en giet af. Laat nastomen in de pan met de deksel erop.
  4. 4. Bereid de rookworst volgens aanwijzingen op de verpakking.
  5. 5. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de roerbakstamppot groenten samen met de witlof 5 minuten.
  6. 6. Voeg de gebakken groenten en peterselie toe aan de pan met gekookte aardappelen en stamp door elkaar tot een stamppot. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
  7. 7. Snijd de rookworst in plakjes. Verdeel de stamppot over 4 borden, leg de plakjes rookworst erop en serveer samen met appelmoes.
  8. TIP: Lekker met een frisse groene salade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 438
  • Eiwit 12 g
  • Koolhydraten 62 g
  • waarvan suikers 18
  • Vet 15 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 8