Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gnocchi met doperwten, spinazie en graskaas uit de oven

Gnocchi met doperwten, spinazie en graskaas uit de oven

Gnocchi met doperwten, spinazie en graskaas uit de oven product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 pakken gnocchi
  • 1 teen knoflook
  • ½ citroen
  • bosje krulpeterselie
  • 250 g ricotta
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 500 g verse bladspinazie
  • 400 g diepvries doperwten
  • 150 g Klaverland graskaas
Bereiden
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Kook de gnocchi volgens de verpakking.
Schil de knoflook en hak fijn.
Rasp de citroen en hak de peterselie fijn.
Meng de knoflook met de citroen, de helft van de peterselie, ricotta en olijfolie.
Breng op smaak met peper en zout.
Blancheer de spinazie 1 minuut totdat deze is geslonken, laat uitlekken en snijd grof.
Kook vervolgens de doperwten 2 minuten en giet af.
Giet de gnocchi af en meng de doperwten, spinazie en het ricottamengsel erdoor.
Vet een ovenschaal in met olijfolie en verdeel hierover het gnocchimengsel.
Rasp de graskaas en verdeel over de gnocchi.
Top met de resterende peterselie en bak 15-20 minuten in de oven, totdat de kaas goudbruin is.