
Romige kerrierijst met pangasius
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Vietnamees
Ingrediënten
4 stuks Pangasius citroen dille
300 gram basmatirijst
400 ml kokosmelk
1.5 eetlepels kerrie
100 gram amandelen
1 teentje knoflook
1 stuks sjalot
1 bosje koriander
1 stuks citroen
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de sjalot fijn en pers de knoflook.
2. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de sjalot en de knoflook. Voeg de rijst toe en meng goed door elkaar. Schenk de kokosmelk, 150 ml water en de kerrie toe en breng aan de kook. Kook ongeveer in 15 minuten gaar.
3. Verhit een koekenpan met olie en bak de pangasius rondom goudbruin en gaar.
4. Rooster in een droge koekenpan de amandelen goudbruin en krokant.
5. Verdeel de romige rijst over de borden en serveer met de pangasius. Garneer met de amandelen, koriander en een partje citroen.
Meer recepten in de categorie