
Romige maissoep met een kruidige bonensalade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
300 gram maïskorrels
100 ml droge witte wijn
200 gram zwarte bonen
200 gram kidneybonen
300 gram kipfiletblokjes
2 teentjes knoflook
5 stuks trostomaten
20 gram koriander
2 stengels lente-uitjes
250 gram aardappelen
1 stuk ui
1 stuk kippenbouillon
250 ml kookroom
Bereidingswijze
+ 500 ml water
1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil en snijd de aardappelen en de trostomaat in blokjes, snijd de lente-ui in ringen en hak de koriander grof. Laat de mais, de zwarte bonen en de kidneybonen uitlekken en spoel af.
2. Verwarm in een steelpan 500 ml water met het blokje kippenbouillon, voeg de kipfiletblokjes toe, laat 5 minuten zachtjes doorkoken, haal met behulp van een schuimspaan de kipfiletblokjes uit de pan en trek ze met een vork uit elkaar tot dunne sliertjes.
3. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui samen met de knoflook. Voeg de maïs en de aardappelen toe. Blus af met de witte wijn en de kippenbouillon. Laat het geheel 20 minuten zachtjes doorkoken, voeg de kookroom toe, pureer tot een gladde soep en voeg tot slot de kip toe.
4. Meng de zwarte bonen met een scheut olijfolie, de lente-ui, de kidneybonen, de tomaatblokjes en de koriander tot een frisse salade.
5. Garneer de soep met wat verse koriander en serveer samen met de frisse bonensalade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2349 Kj
Calorieën
560 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
59 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
32 gram