Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige maissoep met een kruidige bonensalade

Romige maissoep met een kruidige bonensalade

Ingrediënten

  • 300 gram maïskorrels
  • 100 ml droge witte wijn
  • 200 gram zwarte bonen
  • 200 gram kidneybonen
  • 300 gram kipfiletblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 stuks trostomaten
  • 20 gram koriander
  • 2 stengels lente-uitjes
  • 250 gram aardappelen
  • 1 stuk ui
  • 1 stuk kippenbouillon
  • 250 ml kookroom
Romige maissoep met een kruidige bonensalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + 500 ml water
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil en snijd de aardappelen en de trostomaat in blokjes, snijd de lente-ui in ringen en hak de koriander grof. Laat de mais, de zwarte bonen en de kidneybonen uitlekken en spoel af.
  3. Verwarm in een steelpan 500 ml water met het blokje kippenbouillon, voeg de kipfiletblokjes toe, laat 5 minuten zachtjes doorkoken, haal met behulp van een schuimspaan de kipfiletblokjes uit de pan en trek ze met een vork uit elkaar tot dunne sliertjes.
  4. Verwarm een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui samen met de knoflook. Voeg de maïs en de aardappelen toe. Blus af met de witte wijn en de kippenbouillon. Laat het geheel 20 minuten zachtjes doorkoken, voeg de kookroom toe, pureer tot een gladde soep en voeg tot slot de kip toe.
  5. Meng de zwarte bonen met een scheut olijfolie, de lente-ui, de kidneybonen, de tomaatblokjes en de koriander tot een frisse salade.
  6. Garneer de soep met wat verse koriander en serveer samen met de frisse bonensalade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 560
  • Eiwit 32 g
  • Koolhydraten 59 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 14 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 11