Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige mosterd-preisoep met aardappel

Romige mosterd-preisoep met aardappel

Ingrediënten

  • 500 gram Aardappelen
  • 3 stuks Prei
  • 3 tenen Knoflook
  • 1 stuk Avocado
  • 1 eetlepel Grove mosterd
  • 750 ml Groentebouillon
  • 1 bosje Dille
Romige mosterd-preisoep met aardappel  product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Schil de aardappels en snijd in kleine blokjes. Doe in een ruime pan met gezouten water en breng aan de kook. Kook de aardappelblokjes in 10-15 minuten gaar. Giet af en zet apart.
  2. 2. Snijd de uiteindes van de prei en verwijder de buitenste bladeren. Snijd de prei in grove stukken en was goed onder de koude kraan. Laat uitlekken in een vergiet. Snijd de knoflook in fijne plakjes en de avocado in grove stukken.
  3. 3. Verwarm de pan opnieuw, ditmaal met een flinke scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de prei met de knoflook gedurende 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout en roer goed.
  4. 4. Voeg de aardappels, avocado, mosterd en bouillon toe aan de pan met prei. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Hak ondertussen de dille fijn. Pureer met een staafmixer of in een blender. Proef en breng indien nodig op smaak. Schep de soep in kommen en garneer met de dille.

    Voedingswaarde

  • Kcal 19
  • Eiwit 1 g
  • Koolhydraten 2 g
  • waarvan suikers 0
  • Vet 0 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 0
  • Vezels 0