Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige paprikasoep

Romige paprikasoep

Ingrediënten

  • 6 stuks paprikamix
  • 200 gram roerbakgroente
  • 1 stuk afbakstokbrood
  • 4 plakken jonge kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk ui
  • 10 gram koriander
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml slagroom
Romige paprikasoep product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + staafmixer
  2. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het stokbrood in plakjes en beleg met de kaas. Bak in de oven tot de kaas gesmolten in.
  3. 2. Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukken. Hak de koriander fijn.
  4. 3. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de paprika’s toe en bak 5 minuten aan. Giet de bouillon erbij en breng langzaam aan de kook. Kook ongeveer 10 minuten. Pureer de soep met een staafmixer en schenk de slagroom erbij. Voeg de roerbakgroenten toe en verwarm nog 5 minuten.
  5. 4. Serveer de soep met de koriander en de broodjes met gesmolten kaas.

    Voedingswaarde

  • Kcal 345
  • Eiwit 7 g
  • Koolhydraten 36 g
  • waarvan suikers 24
  • Vet 17 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 9
  • Vezels 9