
Romige paprikasoep
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
6 stuks paprikamix
200 gram roerbakgroente
1 stuk afbakstokbrood
4 plakken jonge kaas
1 teentje knoflook
1 stuk ui
10 gram koriander
1 liter groentebouillon
200 ml slagroom
Bereidingswijze
+ staafmixer
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het stokbrood in plakjes en beleg met de kaas. Bak in de oven tot de kaas gesmolten in.
2. Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukken. Hak de koriander fijn.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de paprika’s toe en bak 5 minuten aan. Giet de bouillon erbij en breng langzaam aan de kook. Kook ongeveer 10 minuten. Pureer de soep met een staafmixer en schenk de slagroom erbij. Voeg de roerbakgroenten toe en verwarm nog 5 minuten.
4. Serveer de soep met de koriander en de broodjes met gesmolten kaas.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1444 Kj
Calorieën
345 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
36 gram
Waarvan suikers
24 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
7 gram
Meer recepten in de categorie