
Romige preipasta met champignons
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
21.45 voor 4 pers.
Ingrediënten
3 stuks Prei
40 gram Roomboter
3 tenen Knoflook
250 gram Kastanjechampignons
400 gram Spaghetti
1 bosje Peterselie
200 gram Roomkaas
1 stuk Citroen
100 gram Geraspte kaas
Bereidingswijze
1. Verwijder de uiteindes en buitenste bladeren van de prei. Halveer in de lengte en snijd in dunne reepjes. Doe in een vergiet en spoel grondig onder de kraan. Laat uitlekken. Smelt de boter in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Bak hierin de prei gedurende 15 minuten tot de prei zacht wordt en karamelliseert. Breng op smaak met peper en zout.
2. Verwijder ondertussen de schil van de knoflook en snijd in dunne plakjes. Voeg toe aan de prei en bak mee.
3. Breng een pan met gezouten water aan de kook. Maak de champignons schoon en snijd in dunne plakjes. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie op hoog vuur en bak hierin de champignonplakjes goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking in de pan met water.
4. Hak de peterselie fijn. Voeg de roomkaas 5 minuten voor de pasta gaar is toe aan de prei. Voeg ook de champignons toe en breng op smaak met citroensap en citroenrasp. Voeg tot slot een derde van de peterselie toe.
5. Giet de pasta af en bewaar een kopje kookvocht. Meng de saus door de pasta en bind het geheel met een scheut kookvocht. Roer goed. Verdeel over vier borden en garneer met de geraspte kaas en resterende peterselie.
Meer recepten in de categorie