Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige risotto met kikkererwten

Romige risotto met kikkererwten

Romige risotto met kikkererwten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 el olijfolie
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 300 g risottorijst
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 l groentebouillon
  • 400 g kastanjechampignons, in kwarten
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik kikkererwten (425 ml), uitgelekt
  • 125 ml crème fraîche
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 3 el peterselie, fijngehakt
Bereiden
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan. Fruit de sjalot 1 minuut. Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn. Schenk de wijn erbij. Laat de rijst zachtjes kokend de wijn opnemen.
Voeg de bouillon in 3 porties toe. Laat de rijst elke portie bouillon zachtjes kokend opnemen alvorens de volgende portie toe te voegen. Kook de rijst zo in 15-20 minuten gaar. Voeg met de laatste portie bouillon ook de kikkererwten toe en warm ze mee.
Verhit ondertussen in een koekenpan de rest van de olijfolie. Bak de champignons in 4 minuten bruin en beetgaar. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut zachtjes. Breng op smaak met zout en peper.
Neem de risotto van het vuur. Roer er de crème fraîche met de helft van de kaas en de peterselie door. Laat de risotto afgedekt 5 minuten rusten.
Schep de risotto in 4 diepe borden. Verdeel er de champignons en de rest van de kaas over.
Variatie
Voor 2 personen: pureer de resterende kikkererwten met wat citroensap, olijfolie en komijnpoeder tot een dip. Of verwerk de kastanjechampignons in een omelet.

Voedingswaarde

eiwit
19 g
koolhydraten
74 g
vet
32 g
Kcal
690