
Romige risotto met kikkererwten
Ingrediënten
Bereidingswijze
Variatietip!
Voedingswaarden
Peulvruchten zijn rijk aan eiwitten. Als je minder of geen vlees wilt eten, zijn peulvruchten een prima alternatief. In plaats van vlees kun je dus gerust linzen, bruine bonen of bijvoorbeeld kapucijners serveren.
Hoe geef je gerechten met bonen extra smaak?
Witte bonen, bruine bonen en bijvoorbeeld kidneybonen krijgen meer smaak als je ze kookt in een groente- of kruidenbouillon. Eenmaal gekookt kun je ze iets extra’s geven met een dressing van olijfolie, fijngehakte knoflook, citroensap, fijngehakte peterselie of enkele draadjes saffraan.
Te ingewikkeld? Kruid zulke bonen dan subtiel met bonenkruid. Geef ze een mediterraan accent met oregano, rozemarijn of tijm of pep ze flink op met cayennepeper of chilipoeder.
Verse muntblaadjes combineren uitstekend met kikkererwten, witte bonen en doperwten. Tuinbonen doen het ook goed met verse munt en met fijngehakte salie of koriander.