Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade met biefstukreepjes

Salade met biefstukreepjes

Ingrediënten

  • 500 gram pepersteaks
  • 1 stuk komkommer
  • 250 gram trostomaten
  • 1 stuk rode ui
  • 2 stuks avocado's
  • 2 stuks paprikamix
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel honing
  • 150 gram rucolamelange
Salade met biefstukreepjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de tomaten in partjes. Pel en snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Halveer de komkommer over de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Halveer de avocado, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes.
  2. Verhit de grillpan of koekenpan, besprenkel de paprika met olijfolie en grill tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  3. Dep de rundersteaks droog met een vel keukenpapier. Wrijf in met olijfolie en grill of bak de steaks aan beide kanten 2 minuten. Laat tenminste 5 minuten rusten in aluminiumfolie. Snijd vervolgens in dunne reepjes.
  4. Meng voor de dressing de balsamico azijn, de olijfolie en de honing tot een gladde dressing. Meng de helft van de dressing samen met de tomaten, de rode ui, de avocado, de komkommer en de gegrilde paprika door de sla. Verdeel de salade over de borden, leg de plakjes biefstuk erop en serveer met de resterende dressing.
  5. Tip: Lekker met verse basilicum.

    Voedingswaarde

  • Kcal 403
  • Eiwit 34 g
  • Koolhydraten 15 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 22 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 8