
Salade met biefstukreepjes
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
500 gram pepersteaks
1 stuk komkommer
250 gram trostomaten
1 stuk rode ui
2 stuks avocado's
2 stuks paprikamix
2 eetlepels balsamicoazijn
3 eetlepels olijfolie extra vierge
1 eetlepel honing
150 gram rucolamelange
Bereidingswijze
1. Snijd de tomaten in partjes. Pel en snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Halveer de komkommer over de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Halveer de avocado, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes.
2. Verhit de grillpan of koekenpan, besprenkel de paprika met olijfolie en grill tot er mooie grillstrepen ontstaan.
3. Dep de rundersteaks droog met een vel keukenpapier. Wrijf in met olijfolie en grill of bak de steaks aan beide kanten 2 minuten. Laat tenminste 5 minuten rusten in aluminiumfolie. Snijd vervolgens in dunne reepjes.
4. Meng voor de dressing de balsamico azijn, de olijfolie en de honing tot een gladde dressing. Meng de helft van de dressing samen met de tomaten, de rode ui, de avocado, de komkommer en de gegrilde paprika door de sla. Verdeel de salade over de borden, leg de plakjes biefstuk erop en serveer met de resterende dressing.
Tip: Lekker met verse basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1699 Kj
Calorieën
403 kcal
Vetten
22 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
15 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
34 gram