
Salade met rucola, honingpaté, kappertjesvinaigrette en koekcroutons
Brunch
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
2 plakken ontbijtkoek (GIJS)
1 el kappertjes
1 tl mosterd
1 el witte wijnazijn
3 el olijfolie extra vierge
125 g paté met honing (Feestelijk PLUS)
1 sjalot
1 zakje rucola (zak 85 g)
Bereidingswijze
Snijd of verkruimel de ontbijtkoek in kleine blokjes. Rooster de ontbijtkoek in een droge koekenpan in 2-3 min. goudbruin en krokant. Schud de croutons op een bord.
Hak de kappertjes fijn. Klop een dressing van de kappertjes, de mosterd, de wijnazijn en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de paté in kleine blokjes. Snijd de sjalot in reepjes.
Strooi de rucola op een schaal. Verdeel er de sjalot en de paté over. Besprenkel met de kappertjesvinaigrette en bestrooi met de koekcroutons.
Variatietip
Vervang de paté door blokjes feta of verse geitenkaas met honing.