
Salade met vegetarische kip, avocado en frambozen
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
34.30 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 eetlepel Pompoenpitten
75 gram Pecannoten
3 eetlepel Tahin
2 theelepel Citroensap
320 gram Vegetarische crispy sticks
1 stuk Komkommer
2 stuks Avocado
75 gram Rucolamelange
200 gram Frambozen
125 gram Blauwe bessen
Bereidingswijze
1. Verwarm een koekenpan op laag vuur en rooster hierin de pompoenpitten tot ze beginnen te springen. Hak ondertussen de pecannoten grof en rooster mee met de pompoenpitten. Haal uit de pan en zet apart.
2. Meng de tahin met een eetlepel koud water. Meng goed, het wordt nu een dikke, droge pasta, en voeg nu drie eetlepels koud water en het citroensap toe. Meng wederom goed, het wordt nu juist dunner en romiger, en breng op smaak met peper en zout. Zet apart.
3. Verwarm opnieuw een koekenpan, ditmaal op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie. Bak hierin de crispy sticks volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng op smaak met een snufje zout.
4. Verwijder ondertussen de uiteindes van de komkommer en snijd in blokjes. Verwijder de schil en pitten van de avocado’s en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de slamelange met de komkommer, avocado, de helft van het fruit en twee eetlepels olijfolie.
5. Verdeel de salade over vier borden en top met de dressing, het resterende fruit, de crispy sticks en het pompoenpit-pecanmengsel. Serveer direct.
Meer recepten in de categorie