
Salade niçoise met spruitjes en tonijn
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 7 min
25.29 voor 4 pers.
Ingrediënten
650 gram Minikrieltjes
4 stuks Eieren
500 gram Spruitjes
500 gram Sperziebonen
1 eetlepel Rode wijnazijn
1 theelepel Mosterd
1 theelepel Honing
1 theelepel Citroensap
290 gram Tonijn in blik
1 stuk Rode ui
1 bosje Peterselie
300 gram Bladspinazie
Bereidingswijze
1. Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur met een scheut olijfolie. Bak hierin de minikrieltjes gedurende 10-15 minuten tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met een snufje zout.
2. Breng een grote pan met ruim water aan de kook en kook hierin de eieren 5,5 minuut. Haal ze uit de pan en laat schrikken onder de koude kraan.
3. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen. Breng een ruime pan met water aan de kook en blancheer hierin de spruitjes en sperziebonen gedurende 3 minuten. Meng ondertussen de olie met de azijn, mosterd, honing, het citroensap, zout en peper naar smaak. Giet de groenten af en meng met de dressing. Zet apart.
4. Laat de tonijn uitlekken in een vergiet of zeef. Snijd de rode ui in flinterdunne ringen en hak de peterselie grof. Pel de eieren en halveer in de lengte. Meng de spruitjes met de minikrieltjes, de rode ui, de helft van de peterselie, de tonijn en tot slot de spinazie. Verdeel de salade over 4 borden en garneer met de gehalveerde eieren en de resterende peterselie.
Meer recepten in de categorie