
Saté van kippendijen
4 pers.
ca. 15 Min
Ingrediënten
500 g Beter Leven kippendijen
1 gele ui
2 teentjes knoflook
1 el sambal manis
1 el ketjap manis
1 el zonnebloemolie
1 limoen
Extra
16 satéprikkers
Maatbeker
Staafmixer
Bereidingswijze
Maak een marinade door sap van de limoen uit te persen. Pel de knoflookteentjes en de ui. Snijd de ui in vieren en plaats deze samen met de knoflook, de sambal, de ketjap en de zonnebloemolie in een maatbeker. Pureer het mengsel met een staafmixer fijn en roer vervolgens het limoensap erdoor.
Snijd de kippendijen in gelijke stukken en marineer deze minimaal 1 uur.
Rijg de kip aan de satéprikkers. Plaats een tweede stokje in de sateetjes, zodat het vlees beter op zijn plaats blijft en tijdens het grillen niet draait. Ook kun je het sateetje gemakkelijker vast pakken.
Gril de satéstokjes in 6-8 minuten rondom gaar en goudbruin.
Tip
Leg de satéprikkers voor gebruik een uur in water, dit voorkomt dat de prikkers tijdens het grillen verbranden.
Meer recepten in de categorie