
Sinaasappel-vanillecake cupcakejes met amandelen
4 pers.
ca. 55 min
Hollands
Ingrediënten
2 stuks sinaasappels
200 g zelfrijzend bakmeel
200 g suiker
200 g roomboter
4 eieren
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
2 tl bakpoeder
50 g amandelschaafsel
poedersuiker (ter garnering)
mixer met garden
12 cupcakevormpjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de schil van 2 sinaasappels en pers het sap uit.
Klop de boter zacht met de mixer. Voeg het zelfrijzend bakmeel, de eieren, het bakpoeder, de suiker, het vanille aroma en een snufje zout toe. Mix 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtig beslag.
Spatel het sap en de rasp van de sinaasappel erdoor. Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes. Verdeel het amandelschaafsel erover en bak in 30 minuten gaar.
Laat de cakejes goed afkoelen en bestuif met poedersuiker.
Meer recepten in de categorie