Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sinaasappel-vanillecake cupcakejes met amandelen

Sinaasappel-vanillecake cupcakejes met amandelen

Ingrediënten

  • 2 stuks sinaasappels
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g suiker
  • 200 g roomboter
  • 4 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 g amandelschaafsel
  • poedersuiker (ter garnering)
  • mixer met garden
  • 12 cupcakevormpjes
Sinaasappel-vanillecake cupcakejes met amandelen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 55 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de schil van 2 sinaasappels en pers het sap uit.
  2. Klop de boter zacht met de mixer. Voeg het zelfrijzend bakmeel, de eieren, het bakpoeder, de suiker, het vanille aroma en een snufje zout toe. Mix 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtig beslag.
  3. Spatel het sap en de rasp van de sinaasappel erdoor. Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes. Verdeel het amandelschaafsel erover en bak in 30 minuten gaar.
  4. Laat de cakejes goed afkoelen en bestuif met poedersuiker.