Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Snelle pasta met rode saus en krokante bacon

Snelle pasta met rode saus en krokante bacon

Ingrediënten

  • 400 gram Italiaanse roerbakgroente
  • 600 gram pastasaus tomaat
  • 110 gram bacon
  • 400 gram tomaten
  • 350 gram penne (pasta)
Snelle pasta met rode saus en krokante bacon product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng 2 pannen met water aan de kook en bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. 2. Voeg aan de ene pan de tomaten toe, kook ze 2-3 minuten, haal ze voorzichtig uit de pan en spoel ze na met koud water. Laat de tomaten iets afkoelen en verwijder de velletjes.
  3. 3. Snijd de tomaten in gelijke blokjes. Verwarm een grote koekenpan met een scheutje olie en roerbak de Italiaanse roerbakgroenten 3 minuten, voeg de tomatenblokjes en de pastasaus toe en verwarm 5 minuten mee.
  4. 4. Verwarm opnieuw een koekenpan met een scheutje olie en bak de bacon in 5-6 minuten rondom goudbruin en krokant.
  5. 5. Schep de penne door de tomatensaus en meng goed. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de krokante bacon.

    Voedingswaarde

  • Kcal 543
  • Eiwit 21 g
  • Koolhydraten 77 g
  • waarvan suikers 22
  • Vet 15 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 7