
Snelle pasta met rode saus en krokante bacon
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
400 gram Italiaanse roerbakgroente
600 gram pastasaus tomaat
110 gram bacon
400 gram tomaten
350 gram penne (pasta)
Bereidingswijze
1. Breng 2 pannen met water aan de kook en bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Voeg aan de ene pan de tomaten toe, kook ze 2-3 minuten, haal ze voorzichtig uit de pan en spoel ze na met koud water. Laat de tomaten iets afkoelen en verwijder de velletjes.
3. Snijd de tomaten in gelijke blokjes. Verwarm een grote koekenpan met een scheutje olie en roerbak de Italiaanse roerbakgroenten 3 minuten, voeg de tomatenblokjes en de pastasaus toe en verwarm 5 minuten mee.
4. Verwarm opnieuw een koekenpan met een scheutje olie en bak de bacon in 5-6 minuten rondom goudbruin en krokant.
5. Schep de penne door de tomatensaus en meng goed. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de krokante bacon.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2283 Kj
Calorieën
543 kcal
Vetten
15 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
77 gram
Waarvan suikers
22 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
21 gram